Mūsu ģimenē visi ir sajūsmā par boršču ar pupiņām, tāpēc vasaras un rudens sezonā es regulāri gatavoju konservus šai zupai. Ziemā atliek vien izvārīt kartupeļus, pagatavot buljonu un pievienot iepriekš sagatavoto maisījumu.
Rezultātā izcili garšīgs borščs būs gatavs tikai 15 minūtēs!
Borščs ir tradicionāls Austrumeiropas zupa, kas visbiežāk tiek saistīta ar Ukrainas kulināriju, lai gan tā ir populāra arī Krievijā, Polijā, Lietuvā un citās reģiona valstīs. Šī zupa izceļas ar savu dziļi sarkano krāsu, ko tai piešķir bietes – galvenā sastāvdaļa. Borščam ir daudz variāciju, bet tradicionāli tas satur arī kāpostus, kartupeļus, burkānus, sīpolus un dažreiz gaļu, bieži vien liellopu vai cūkgaļu.
Lasi arī: Maģiskās decembra dienas – tikai šajās trīs dienās būs iespēja pilnībā mainīt savu likteni
Zupas garša ir bagāta un daudzslāņaina, bieži vien papildināta ar skābo krējumu un svaigiem zaļumiem, kas piešķir ēdienam svaigumu un kontrastu. Borščs tiek pasniegts gan karsts, gan auksts, un tas bieži vien ir galda centrālais elements ģimenes un svētku maltītēs, simbolizējot siltumu un viesmīlību.
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Ķerameis klāt receptei!
Trīs zvaigžņu zīmes, kurām visizteiktāk patīk bāzt degunu citu lietās
Pagatavošana:
Tomātus un bulgāru piparus sagriežu un sasmalcinu gaļas mašīnā vai blenderī. Iegūto masu lieku katlā, pievienoju sāli, piparus, eļļu, cukuru, ķiplokus, baziliku un paprikas pulveri. Uzlieku uz uguns un uzvāru. Smalki sagriežu sīpolus, ieberu katlā un vēlreiz uzvāru. Pēc tam vāru vēl 10 minūtes.
Burkānus un bietes sarīvēju un ieberu katlā. Maisījumu vāru 30 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk